ΛΕΥΚΙΜΜΗ: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Πανκερκυραϊκή απεργία είχαν καλέσει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού και η ΕΛΜΕ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω απ’ το δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους Λευκιμμιώτες. Τα δικαστήριο μετατράπηκε σε πεδίο διαμαρτυρίας για τις διώξεις. Συνθήματα, τραγούδια, πανώ, αυτοκόλλητα «κι εγώ ήμουν εκεί» που φορούσαν όλοι.

Η ολιγωρία του δικαστηρίου να εκδικάσει την υπόθεση μεταθέτοντάς την για επτά μήνες μετά, δείχνει ότι η δυναμική της εξέγερσης των Λευκιμμιωτών δεν θα κοπάσει. Αντίθετα οι μακρόχρονοι δικαστικοί αγώνες θα αποτελούν σημείο συνάντησης των εργαζομένων, των αγροτών και της εκπαίδευσης για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση συμπαράστασης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Η «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή» – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ στους αγωνιστές της Λευκίμμης Καραβαζάκη Βασίλη (υποψήφιο ευρωβουλευτή και υποψήφιο βουλευτή της), Πανδή Γιάννη, Ανδρονικόπουλο Τάσο, Σαμοΐλη Σίμο, για την αυθαίρετη και τρομοκρατική προσαγωγή τους σε δίκη στις 12/11/ 09 με αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες, επειδή στήριξαν τους αγώνες των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ενός καθ’ όλα παράνομου και καταστροφικού για την περιοχή ΧΥΤΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την εισβολή των ΜΑΤ, όχι μόνο με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ που την αποφάσισε και του ΠΑΣΟΚ που τη συνεχίζει, αλλά και των τοπικών περιφερειακών και δημοτικών αρχών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που από τις 9/1/08 έχουν εγκατασταθεί σαν δυνάμεις κατοχής στη Λευκίμμη για να «φυλάνε το χώρο» της παράνομης χωματερής, έχουν επιδοθεί σε αλλεπάλληλους προπηλακισμούς, απεριόριστη ρίψη δακρυγόνων και ασφυξιογόνων, εκατοντάδες συλλήψεις και τραυματισμούς, απαγγελία ασύστατων κατηγοριών ενάντια σε πενήντα κατοίκους της περιοχής, προκαλώντας ακόμα και τον άδικο και πρόωρο χαμό της Μαρίας Κουλούρη, μητέρας δύο παιδιών, με στόχο τη διάλυση και συντριβή των δίκαιων κινητοποιήσεων των κατοίκων της περιοχής.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ τις αλλεπάλληλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Λευκιμμιωτών ενάντια στην καταστροφική υποβάθμιση της περιοχής, της υγείας και της μοναδικής οικονομικής δραστηριότητας που τους έχει απομείνει, του εποχικού τουρισμού, από ένα έργο που θεωρείται αναχρονιστικό και παράνομο σε όλη την Ευρώπη όπου τιμωρείται με αυστηρά πρόστιμα η διατήρηση χωματερών – ΧΥΤΑ που με τη βία και χωρίς καμιά επιστημονική μελέτη επιχειρείται να επιβληθεί στη Λευκίμμη. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ όλες τις δίκαιες μορφές αντίστασης και πάλης των κατοίκων της περιοχής -από τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις και αντιπαραθέσεις τους με τις δυνάμεις καταστολής, μέχρι την κατάληψη επί 96 μέρες του χώρου κατασκευής του παράνομου έργου- ως απόλυτα επιβεβλημένες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, και αποκρούει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης κοινωνικών και λαϊκών αγώνων για καλύτερη ποιότητα ζωής σε ανθρώπινο περιβάλλον.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΑΠΑΙΤΕΙ μαζί με δεκάδες σωματεία, φορείς και εκατοντάδες εργαζόμενους από την Κέρκυρα και απ’ όλη την Ελλάδα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους αγωνιστές της Λευκίμμης, να σταματήσουν οι διώξεις, να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή και από την Κέρκυρα, να μη λειτουργήσει η χωματερή, να δικαιωθούν οι αγώνες των Λευκιμμιωτών και όλων των αντίστοιχων περιοχών στην Ελλάδα ενάντια στις χωματερές – ΧΥΤΑ, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων για τη διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση των απορριμμάτων.