Ανακοίνωση Τύπου

της «Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Κοινή Δράση

της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς»*

 

                                                                                                 Αθήνα – Φλεβάρης 2009

 

Η επιτυχία της εκδήλωσης στο Σπόρτινγκ στις 31 Γενάρη, «H Αντικαπιταλιστική Αριστερά μπροστά στην κρίση και την εξέγερση»,  με τους 3.000 αγωνιστές και αγωνίστριες που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο, ανοίγει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη της ενότητας και κοινής δράσης μετά τον καυτό Δεκέμβρη της εξέγερσης.

Ένας ολόκληρος κόσμος έφυγε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία αλλά και αίσθηση ευθύνης για τις μεγάλες μάχες που χρειάζεται να δώσουμε απέναντι στις επιθέσεις του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, που μέσα στην κρίση του γεννάει απίστευτη βαρβαρότητα. Γεννάει όμως και την οργή και την αντίσταση!

Έχοντας επίγνωση των δυσκολιών του εγχειρήματος λόγω μιας προηγούμενης διαδρομής με ήττες και απογοητεύσεις, παίρνοντας σοβαρά υπόψη κάθε καλοπροαίρετη κριτική και επιφύλαξη, στεκόμενοι αυτοκριτικά απέναντι στις λαθεμένες επιλογές, προχωράμε συλλογικά, ενωτικά και αποφασιστικά:

 

Με την  κοινή μας απόφαση στο  Σπόρτινγκ που χαιρετίστηκε απ’ τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, ξεκινάμε!

 

§         «Ενισχύουμε το συντονισμό μας σε πολιτικό επίπεδο και συγκροτούμε Πρωτοβουλία για την Ενότητα και την Κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, σεβόμενοι την αυτοτέλεια κάθε οργάνωσης.

§         Επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή όλων των αγωνιστών, ενταγμένων και ανένταχτων, σ’ αυτή την προσπάθεια και γι’ αυτό προχωρούμε στη διοργάνωση εκδηλώσεων – συζητήσεων και πρωτοβουλιών σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο, καθώς και συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας.

§          Προωθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά την κοινή μας δράση στο πλευρό των εργαζόμενων και της νεολαίας στους αγώνες που έρχονται. Βαθαίνουμε τις σχέσεις ισοτιμίας, αμοιβαίου σεβασμού, ειλικρίνειας και συντροφικότητας ανάμεσά μας.

§         Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις και τους αγωνιστές της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς για να συμμετάσχουν και να στηρίξουν ενεργά την κοινή μας προσπάθεια.

§         Επιδιώκουμε την παρέμβασή μας στις εκλογικές μάχες, που θα υπηρετεί και θα ενισχύει τους ταξικούς αγώνες της περιόδου αλλά και τη συγκρότηση του ρεύματος της επαναστατικής κι αντικαπιταλιστικής Αριστεράς».

 

Για το αμέσως επόμενο διάστημα η Πρωτοβουλία για την Ενότητα και την Κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς θα συμμετέχει μαζικά στα μέτωπα αντίστασης ενάντια στην προσπάθεια να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης με απολύσεις, ακρίβεια, πάγωμα μισθών στις πλάτες των εργαζόμενων, στα μέτωπα πάλης ενάντια στο πόλεμο, στο ρατσισμό και την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών.

 

* (Συμμετέχουν οι οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ Σπάρτακος – ΟΚΔΕ – ΣΕΚ, ανένταχτοι αγωνιστές και  τα μέτωπα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α,)