ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

 

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας,

στηρίζουμε - ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

στα νέα καταιγιστικά αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν, αμέσως μετά τις εκλογές, ο ΣΕΒ,  η ΕΕ, το κεφάλαιο. Μέτρα υπέρ των ισχυρών του πλούτου και επίθεσης σε όλα τα ζωτικά οικονομικά, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Για να βγουν σε βάρος μας από την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν!

Τιμωρούμε την κυβέρνηση της ΝΔ. Καταδικάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Απομονώνουμε τον ΛΑΟΣ. Μαύρο και όχι «λευκό» σε όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, στους υπηρέτες των τραπεζιτών και χρηματιστών, των μάνατζερ και των βιομηχάνων!  

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

να φορτώσουμε εμείς τα βάρη της κρίσης στο κεφάλαιο και όχι το κεφάλαιο σε μας! Να πάρουμε εμείς τα 28 δις ευρώ για τη ζωή και τις ανάγκες μας και όχι οι τραπεζίτες για να σωθούν από την κρίση! Με ενωτικούς, συλλογικούς, αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή της τρομοκρατικής επίθεσης του κεφαλαίου. Με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Με μια ενωμένη, μαχητική, κοινωνική αντιπολίτευση των κάτω!

Στηρίζουμε - ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

στο σάπιο δικομματικό σύστημα της γαλάζιας και πράσινης εναλλαγής των σκανδάλων, της μίζας, των ίδιων φθαρμένων προσώπων. Στο πολιτικό σύστημα της σταθερότητας στη λιτότητα, την ελαστική εργασία, την παιδεία-υγεία-ασφάλιση της αγοράς, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστροφή του περιβάλλοντος, το πόλεμο και το ρατσισμό, τα κέρδη μιας χούφτας ιδιοκτητών!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

να σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο! Συνεχίζοντας το δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη στους αυριανούς αγώνες και όχι εξορίζοντάς τον από τις κάλπες με την αποχή μας! Για να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων από τα κάτω και τα αριστερά! Για να κλείσουμε την πόρτα σε συγκυβερνήσεις είτε ΝΔ-ΛΑΟΣ, είτε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τους Πράσινους Οικολόγους.

Μπορούμε να επιβάλουμε με αγώνες, απεργίες και καταλήψεις: Απαγόρευση των απολύσεων. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων που κλείνουν. Εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στην παραγωγή. Ουσιαστικές αυξήσεις, λιγότερη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση του εργασιακού δουλεμπορίου. Υπεράσπιση και νομιμοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων. Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών. Αποχώρηση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Λεφτά για δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση.

Στηρίζουμε - ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

στην ΕΕ του κεφαλαίου και του ευρώ! Στην Ευρωσυνθήκη της αγοράς, στον Μπολκεστάιν της εργασίας-λάστιχο. Στις ΚΑΠ της αγροτικής καταστροφής και της διατροφικής διαστροφής. Στην Μπολόνια της εμπορευματικής παιδείας. Στη Σένγκεν του ευρωφακελώματος και της καταστολής. Στον ευρωστρατό των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Στο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Στην «αειθαλή ανάπτυξη» της οικολογικής καταστροφής.

Μαύρο στα κόμματα της ΕΕ! Η ΕΕ δεν είναι ασπίδα, είναι καταλύτης για την κρίση. Δεν μεταρρυθμίζεται. Ανατρέπεται!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

να έχουμε κατακτήσεις, με τη ρήξη ενάντια σε κάθε οδηγία της ΕΕ, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Με τον αγώνα για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ. Με τη διεθνιστική πάλη των εργατών και των λαών για τη διάλυση της ΕΕ και κάθε καπιταλιστικής ένωσης.

Στηρίζουμε - ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

στην Αριστερά της ήττας και της υποταγής, της συνεργασίας με το σύστημα και της αλληλοεξόντωσης! Στην Αριστερά της κυβέρνησης Τζανετάκη και της «οικουμενικής». Που... ξέχασε να κάνει αυτοκριτική για το ’89. Στο ΚΚΕ, που χάιδευε την κυβέρνηση τον Δεκέμβρη. Στο ΣΥΡΙΖΑ, που χαϊδεύει μονίμως την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Αριστερά του εκφυλισμένου «σοσιαλισμού που γνωρίσαμε» και του «καλύτερου καπιταλισμού που θα θέλαμε», χωρίς επανάσταση και εργατική εξουσία.

Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ

να σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα! Με μια Αριστερά της νίκης και της ανατροπής! Με μια Αριστερά αντικαπιταλιστική, επαναστατική. Με μια Αριστερά της ενότητας και της κοινής δράσης. Γιατί μόνον έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε τη λαίλαπα που έρχεται. Γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός και η ΕΕ, η κρίση, η φτώχεια, η ανεργία, οι πόλεμοι, η περιβαλλοντική καταστροφή. Είναι η επανάσταση και η εξουσία των εργαζόμενων για τη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο!

Στηρίξτε-ψηφίστε το Ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

 

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου έγινε με αλφαβητική σειρά και δεν υπάρχει επικεφαλής.

 

 1. Αργύρη Νίκη, φοιτήτρια Φιλοσοφικής, Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων

 2. Αρχοντής Χαρίλαος, αγρότης, αναπληρωτής γραμματέας Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος Ε.Γ. ΠΑΣΥ

 3. Βαζούρα Σόνια, μέλος Συντονιστικού Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Αθήνας

 4. Γρόλλιος Γιώργος, αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ

 5. Δεσύλλας Δημήτρης, πρώην ευρωβουλευτής, εκδότης εφημερίδας ΠΡΙΝ

 6. Διαβολάκης Θανάσης, μέλος ΔΣ ΟΙΕΛΕ

 7. Διονυσόπουλος Παρασκευάς, αγροτοσυνδικαλιστής, Μεσσηνίας

 8. Καγιά Αργυρώ, γιατρός, Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας 2006

 9. Καραβαζάκης Βασίλης, αγρότης, αγωνιστής από τη Λευκίμμη Κέρκυρας

 10. Κοιλάκου Σύλβια, μηχανικός, πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

 11. Κούτρας Γιάννης, γιατρός, μέλος Επιτροπής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

 12. Μος - Σύψα Αθηνά, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ

 13. Μπίστης Χρίστος, Αθήνα

 14. Παπαδάκης Κώστας, δικηγόρος, πρώην μέλος ΔΣ ΔΣΑ

 15. Παπακωνσταντίνου Πέτρος, δημοσιογράφος, συγγραφέας

 16. Παυλόπουλος Γιώργος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank

 17. Πράσος Στέφανος, εργάτης ορυχείων ΔΕΗ, πρόεδρος Σωματείου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη», Κοζάνης

 18. Σαραφιανός Δημήτρης, δικηγόρος, μέλος ΔΣ ΔΣΑ

 19. Σηφακάκης Γιάννης, συντονιστής «Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο».

 20. Στύλλου Μαρία, εκδότης περιοδικού «Σοσιαλισμός από τα Κάτω»

 21. Τσάδαρη Σοφία, αρχιτέκτονας, Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας 2006 - 2007

 22.  Χατζηπαναγιώτου Δημήτρης, δικηγόρος, στέλεχος Οικολόγων Εναλλακτικών

 

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη από δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Στη συγκρότησή της συνέβαλαν οι πολιτικές οργανώσεις ΑΚΟΣ - ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ – ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΕΚ που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α, η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, αλλά και εκατοντάδες ανένταχτοι αγωνιστές.

 Ξεκίνησε με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ στις 31 Γενάρη και γεννήθηκε μέσα από δεκάδες συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και είναι ανοιχτή σε κάθε συλλογικότητα, αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζεται αυτές τις αγωνίες και αναζητήσεις. Στηρίζεται στην ενότητα δυνάμεων και αγωνιστών που πρωτοστάτησαν στις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου: την κορύφωση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στις απεργίες για το ασφαλιστικό, στη μεγάλη απεργία διαρκείας των δασκάλων, στις φοιτητικές καταλήψεις, στην πάλη ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος, στις αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, στον αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες.

 Συσπειρώνει αγωνιστές της γενιάς της Αντίστασης, της πάλης ενάντια στη χούντα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, της έκρηξης των εργατικών και λαϊκών αγώνων της μεταπολίτευσης, των αγώνων για Παιδεία και Δημοκρατία στα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους οποίους θυσίασαν την ζωή τους ο Κουμής και η Κανελλοπούλου, ο Νίκος Τεμπονέρας. Αγωνιστές του κινήματος κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ,  του νέου αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει να παρέμβει σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα της περιόδου και συμμετέχει στις ερχόμενες ευρωεκλογές, ζητώντας τη στήριξη όλων εκείνων που σήμερα αναζητούν δρόμους αντίστασης, ρήξης και ανατροπής.

Επικοινωνήστε

www.antarsya.org, info@antarsya.org,