Χαιρετισμός του Χρίστου Μπίστη εκ μέρους της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 29 του Μάη στην Ομόνοια

 

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες της Αθήνας

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι και άνεργοι

 

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη σημερινή σας συγκέντρωση.

Είπαμε μετανάστες; Η μήπως θα 'πρεπε πιο σωστά να λέμε κυνηγημένοι, διωγμένοι απ’ τις πατρίδες σας; Απ’ την καπιταλιστική λεηλασία των χωρών σας και την υπερεκμετάλλευση που σας έσπρωξαν στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση; Απ’ τους πολέμους, τις χούντες και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με την υποστήριξη δυστυχώς και της δικής μας κυβέρνησης αρκετές φορές; Όπως υπήρξαμε κι εμείς στην ιστορία μας εκατοντάδες χιλιάδες κι εκατομμύρια Έλληνες εργαζόμενοι ξεριζωμένοι απ’ την πατρίδα μας για να ζητήσουμε καταφύγιο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κυνηγημένοι από εμφύλιους πολέμους, τυραννικά καθεστώτα και την ανέχεια.

Και τώρα που το σύστημά τους αυτό της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης βυθίζεται και πάλι σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας του, ακριβώς γιατί δεν γνωρίζει άλλο θεό απ’ την επιδίωξη του μέγιστου κέρδους και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον πολιτισμό, τις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων του μόχθου, προσπαθούν να μας στρέψουν και πάλι τους μεν ενάντια στους δε. Δεν φταίνε οι φούσκες των χρηματιστηρίων τους για την οικονομική κατάρρευση και την ανεργία αλλά οι μετανάστες δήθεν που μας παίρνουν τις δουλειές. Δεν φταίει η δική τους πολιτική για τις αβίωτες πόλεις μας και η σκόπιμη διατήρηση των μεταναστών σε καθεστώς ημιπαρανομίας, η άρνηση πολιτογράφησης ακόμα και των παιδιών τους που γεννήθηκαν και ζουν εδώ, που τους αναγκάζουν να ζουν στοιβαγμένοι σε άθλια δωμάτια και να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες. Δεν είναι οι μετανάστες αμύθητη πηγή πλούτου για κάθε κεφαλαιοκρατική επιχείρηση αλλά είναι αντίθετα «λαθρομετανάστες» που θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε σαν σκουπίδια και να τους κλείνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως θέλει ό Μπερλουσκόνι και τα αντιμεταναστευτικά σύμφωνα της ΕΕ για να τους παραδίνουμε έκθετους στις διαθέσεις του κάθε δουλέμπορου. Δεν είναι ο αστυνομικός που σκίζει το Κοράνι και οι φασίστες που βάζουν φωτιά σε μουσουλμανικά τζαμιά απειλώντας ανθρώπινες ζωές, αλλά οι Αφγανοί και Ιρακινοί αδελφοί μας που απειλούν με τις διαμαρτυρίες τους το νόμο και την τάξη.

 

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι και εργαζόμενες της Αθήνας

Με τους κοινούς μας αγώνες μπορούμε και πρέπει να βάλουμε τέλος σε όλ’ αυτά. Οι εχθροί μας είναι κοινοί και πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντί τους. Είναι ο ιμπεριαλισμός, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ο πόλεμος που ανάβει κάθε τόσο φωτιές στα Βαλκάνια, απειλεί με θερμές αναμετρήσεις στο Αιγαίο, έχει παραδώσει την Κύπρο, τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, στην εισβολή, την κατοχή και τη διχοτόμηση, ποδοπατάει ολόκληρους λαούς και τα δικαιώματά τους στη Μ. Ανατολή, σπέρνει το θάνατο στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη. Ο αγώνας κάθε λαού από μας είναι αγώνας όλων μας, η νίκη και ο αυτοπροσδιορισμός των λαών στις χώρες που γεννηθήκανε είναι προϋπόθεση για να σταματήσουν οι ξεριζωμοί και να ευημερήσουν όλοι οι λαοί της περιοχής.

 

Ως εργαζόμενοι και νέοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Η υπερεκμετάλλευση του ενός αποτελεί προϋπόθεση και για την χειροτέρευση της θέσης του άλλου. Οι κοινοί μας αγώνες αποτελούν μονόδρομο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και για τη νίκη

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!