Get Adobe Flash player

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2014

 ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΝΤΑΙ

ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!

 

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

…σε συνθήκες διαλυτικής κρίσης του βαθιά αντιδραστικού μετεμφυλιακού καθεστώτος της αμερικανοκρατίας και της μαυραγορίτικης αστικής τάξης, η αμερικανόδουλη φασιστική χούντα των πρώην ταγματασφαλιτών, φονιάδων του λαού, πρακτόρων της ΣΙΑ και εμπνευστών της σημερινής νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, είχε ονομάσει το στρατιωτικό της πραξικόπημα «επανάσταση»! Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του ΄70 και τις προσπάθειες μεταμφίεσης της χούντας με τον Μαρκεζίνη, η εξέγερση λαού και νεολαίας στο Πολυτεχνείο την κλόνισε συθέμελα και η προδοσία της Κύπρου οδήγησε στην ανατροπή της.

 

ΣΗΜΕΡΑ, 41 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

…η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που προσπαθεί να μεταμφιέσει κι αυτή σε τέλος των καταστροφικών για το λαό μνημονίων τη λεγόμενη «προληπτική πιστωτική γραμμή» και τη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους για άλλες πέντε δεκαετίες, μετέτρεψε στις μέρες μας τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ, αλλά και το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, σε φρούρια ζωσμένα από τα ΜΑΤ, με φοιτητές στο νοσοκομείο σε ένα crash test επίδειξης δύναμης και αυταρχισμού. Σα να γίνεται αναπαράσταση των πολιτικών τους προγόνων του 1973. Επιχειρούν με το δόγμα του φόβου και της τάξης να αποτρέψουν τις καταλήψεις, να απαγορεύσουν τον εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τρέμουν τη φωτιά του Νοέμβρη, έτσι όπως την έτρεμαν το Νοέμβρη του ‘73 και οι χουντικοί προκάτοχοί τους, όταν με τις φυλακές, τα βασανιστήρια, τις εξορίες και τις αύρες, με το λαό στο γύψο, συντηρούσαν το λαομίσητο φασιστικό καθεστώς τους.

 ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σήμερα πιάνουμε το νήμα που ενώνει τη γενιά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με τη γενιά του Πολυτεχνείου, για τα Πολυτεχνεία των σημερινών αναγκών. Παίρνουμε τη σκυτάλη για τους καθημερινούς αγώνες. Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η μαύρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θέλει να δώσει το μήνυμα ότι κεφάλαιο, τραπεζίτες, ΕΕ, θα επιβληθούν ακόμη και με ανοιγμένα κεφάλια, με την κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και του πανεπιστημιακού ασύλου. Αυτό όμως δεν είναι δύναμη. Η εξουσία τους δεν θα μπορέσει να καθίσει πάνω στις λόγχες τους. Δεν θα τους αφήσουμε να επιβάλουν το φόβο και τη μαυρίλα. Απάντηση θα πάρουν από τους αγώνες μας στο πλάι των φοιτητών που δοκιμάζονται από τους κάθε λογής εντεταλμένους Φορτσάκηδες.

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Τα μεταμφιεσμένα τους μνημόνια και η επιτήρηση των Βενιζελοσαμαράδων δεν είναι παρά: Νέα μέτρα, με το μεμοράντουμ, τη νεκρανάσταση του αντεργατικού ν.330, απαγόρευση του συνδικαλισμού και των απεργιών, νέες αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νέες ομαδικές απολύσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, νέα χαράτσια στα σπίτια, στην παιδεία, στην υγεία, λεηλασία των μικρομεσαίων αγροτών, πλήρη απελευθέρωση επαγγελμάτων και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε όφελος των εμπορικών και πολυεθνικών αλυσίδων, ξεπούλημα της γης, του νερού, του ήλιου του αέρα. Την ίδια ώρα οι νέοι δουλεύουν με voucher, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΕΣΠΑ, ΜΚΟ, στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί. Ανασφάλιστοι, επισφαλείς. Οι μαθητές με το νέο λύκειο πετιούνται έξω από το σχολείο, οι φοιτητές διαγράφονται, χιλιάδες νέοι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, οι κοινωνικές δομές διαλύονται, οι συνταξιούχοι πεθαίνουν πριν από την ώρα τους, οι άνεργοι έφτασαν το 1,5 εκ., κόσμος αυτοκτονεί, η απελπισία, η φτώχεια, η οργή εξαπλώνονται. Παράλληλα όμως Σάλας, Λάτσης, Μαρινάκης, Μελισσανίδης και λοιποί αετονύχηδες λυμαίνονται τον πλούτο, όταν αυτοί που τον παράγουν λιμοκτονούν.

Ταυτόχρονα προχωράει με γοργά βήματα η εκχώρηση κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας. Με ένα νέο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό. Με την περιοχή δίπλα μας να φλέγεται σ’ έναν αγώνα για το ποιος θα ελέγξει τις πηγές ενέργειας και τις διόδους προς την Ευρώπη.

 ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

Χωρίς να υποτιμούμε τις αδυναμίες του κινήματος, αλλά αξιοποιώντας την όλο και πιο έντονη αναζήτηση αγωνιστικής διεξόδου, καλούμαστε να ξαναζωντανέψουμε την αυτοπεποίθηση και τις αγωνιστικές μας παραδόσεις. Να βαδίσουμε ξανά στη μοναδική μας διέξοδο, στον επαναστατικό δρόμο του Νοέμβρη.

*       Για ν’ αλλάξει αυτή η αντιδραστική πολιτική που βιώνουμε, για ν’ ανατραπεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

*       Για να μην ξανασερβιριστεί η ξαναζεσταμένη σούπα της υποταγής και της αδράνειας του κινήματος, επειδή η ρεφορμιστική «κυβερνώσα» Αριστερά θα διαπραγματευτεί τάχα καλύτερα το χρέος εντός της ευρωζώνης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επειδή… είναι πιο όμορφη και πιο καταφερτζού από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

*       Για την ενότητα ενός ταξικά ανασυγκροτημένου και πολιτικά «επικίνδυνου» εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, κόντρα στη διάσπαση και τον απομονωτισμό.

*       Για να ακυρώσουμε την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ παντού, τοπικά και κεντρικά σε όλη τη χώρα, ανοίγοντας το δρόμο για μιαν άλλη Ευρώπη κι έναν άλλο κόσμο.

*       Για την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών.

 ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ…

…με τις πρωτοπόρες παρεμβάσεις της ΑΑΣΠΕ και του ΕΚΚΕ και άλλων αγωνιστών της Επαναστατικής Αριστεράς, έτσι και σήμερα από ακόμα καλύτερες θέσεις και μέσα από τις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την πρωτοπόρα συμμετοχή σε όλους τους αγώνες της περιόδου, με προτεραιότητα την ίδια την αγωνιστική ενότητα της τάξης, την κοινή δράση των αγωνιστών της Αριστεράς, μπορούμε να δώσουμε ακόμα πιο νικηφόρα τη μάχη: για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για παύση πληρωμών και διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, για την εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, για αλληλεγγύη με τα απελευθερωτικά και επαναστατικά κινήματα, για το άνοιγμα του δρόμου προς την κοινωνική επανάσταση, για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες του λαού.

 *       ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ-ΣΦΑΓΕΙΟ!

*       ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

*       ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ – ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΝΑΤΟ!

*       ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ – ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

 

ΕΚΚΕ, Νοέμβρης 2014

το νέο site...

  

 [ΑΡΧΕΙΟ: ΠΑΛΙΟ SITE]

 [ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.]

 

 

Θυμόμαστε
το σ. Χρίστο Μπίστη

 

Κυκλοφορεί το Κόκκινο Δελτίο

(τεύχος 13)

σας αρέσει η νέα μας εμφάνιση;