Get Adobe Flash player

Προεκλογική συνέντευξη τύπου στο Περιστέρι

alt

Παρακολουθήστε εδώ όλη την συνέντευξη.

https://www.youtube.com/watch?v=khcc7JqhL0k

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι υποψήφιοι βουλευτές με την πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ στο Περιστέρι, στις 14/01.

Ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου Χρήστος Βαφειάδης (καθηγητής ΤΕΙ, μέλος του ΕΚΚΕ), άνοιξε τη συνέντευξη, καλώντας τον κόσμο της εργασίας του Περιστερίου στις 25 Ιανουαρίου να ενισχύσει και να ψηφίσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ, ώστε την επόμενη μέρα, με μεγαλύτερο πάθος και ορμή, να οργανώσουμε δυνατότεροι την πάλη μας στους ταξικούς αγώνες για την ανατροπή.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης του σ. Χ. Βαφειάδη.

Μπήκαμε στην πιο βραχύχρονη προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, όπως βραχύβιες ήταν και όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις. Αυτό δείχνει την κρίση και τα αδιέξοδα που περνάει σήμερα η αστική τάξη στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχοντας χάσει κάθε νομιμοποίηση, κλιμακώνει την επίθεση στο λαό σε όλα τα μέτωπα, ενώ προπαγανδίζει την έξοδο από το μνημόνιο, προετοιμάζοντας τη γραμμή της προληπτικής πιστωτικής στήριξης. Δηλαδή, με άλλα λόγια, τη συνέχιση της ίδια βάρβαρης πολιτικής με την ίδια στυγνή επιτήρηση, για νέους γύρους ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση κάθε κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, αυταρχισμό, κατάργηση των συνδικάτων κ.λπ., χωρίς να αποκλείεται νέο μνημόνιο.

Από την άλλη μεριά, οι όρκοι πίστης του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρώ, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στην επιχειρηματικότητα, στη συνέχεια του κράτους, οδηγούν σε ψίχουλα και μοίρασμα της φτώχειας. Η διαπραγμάτευση που επικαλείται οδηγεί σε υποταγή και σε συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων με άλλο περιτύλιγμα, θα διαψεύσει την ελπίδα του λαού και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την παλινόρθωση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων.

Τα διάφορα κόμματα που κινούνται στο χώρο μεταξύ κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς (Ποτάμι, ΚιΔΗΣο, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ) που προωθούνται σαν αμορτισέρ του συστήματος, προσπαθούν να ανασυνθέσουν και να στηρίξουν τη μία ή την άλλη πλευρά του νέου δικομματικού παιχνιδιού.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, η πολιτική του ΚΚΕ δεν δίνει άμεση απάντηση. Παραπέμπει στο αόριστο μέλλον της λαϊκής εξουσίας με την κοινοβουλευτική αναμονή και όχι με τη λαϊκή πάλη για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ – ΕΕ. Στρέφει τα βέλη του περισσότερο στις δυνάμεις της Αριστεράς, παρά στην κυβέρνηση και στο σύστημα. Αρνείται την υποστήριξη σε μαχητικούς αγώνες και δεν ακολουθεί ενωτική μετωπική πολιτική.

Σ’ αυτές τις εκλογές, με ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα, ρίχνεται η πολιτική συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση (ΜΑΡΣ), φιλοδοξώντας να εκφράσει την τάση της αποφασιστικής σύγκρουσης και της ανατροπής της επίθεσης του μαύρου μετώπου κεφαλαίου–ΕΕ–ΔΝΤ, να αποτυπώσει το μαύρο σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και σε κάθε στήριγμα της ίδιας πολιτικής, το κατάμαυρο στους νεοναζί της ΧΑ αλλά και να εκφράσει την άρνηση της διαχείρισης εντός του πλαισίου ΕΕ, ΝΑΤΟ, αγορών, καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Η πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ–ΜΑΡΣ εκφράζει την τάση για μια άλλη Αριστερά, που θα διαχωρίζεται έμπρακτα από την πολιτική–κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και την αδιέξοδη γραμμή του ΚΚΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ–ΜΑΡΣ δεν παγιδεύεται στο κάλπικο δίλημμα ποιος θα είναι ο επόμενος διαχειριστής, διαλέγοντας ανάμεσα στον Σαμαρά ή τον Τσίπρα.

Βάζουμε τους πραγματικούς αναγκαίους στόχους για να αλλάξει η πολιτική προς όφελος του λαού με:

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους, αυξήσεις συνολικά στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Μονομερή κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
  • Στάση πληρωμών, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.
  • Έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ.
  • Εθνικοποιήσεις όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση και λειτουργία τους με εργατικό–λαϊκό έλεγχο.
  • Ανάκτηση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού.
  • Πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού.
  • Παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
  • Υπεράσπιση της ειρήνης και μη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κλείσιμο των ξένων βάσεων, έξοδο από το ΝΑΤΟ.

Μ’ αυτές τις θέσεις καλούμε τον κόσμο της εργασίας του Περιστερίου, στις 25 Γενάρη, να ενισχύσει ψηφίζοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, ώστε την επόμενη μέρα, με μεγαλύτερο πάθος και ορμή, να οργανώσουμε δυνατότεροι την πάλη μας στους ταξικούς αγώνες για την ανατροπή.

το νέο site...

 Για πρόσβαση στο παλιό site του Ε.Κ.Κ.Ε. πατήστε εδώ.

 


Κυκλοφορεί το Κόκκινο Δελτίο

(τεύχος 13)

 

 

Θυμόμαστε
το σ. Χρίστο Μπίστη

σας αρέσει η νέα μας εμφάνιση;