Get Adobe Flash player

Τελευταίο αντίο στο σύντροφο Χρίστο

Τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη βρεθήκαμε, σύντροφοι και φίλοι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, για να αποτίσουμε τον τελευταίο φόρο τιμής στο σπουδαίο σύντροφο Χρίστο Μπίστη, Γραμματέα του ΕΚΚΕ

Η πολιτική κηδεία ξεκίνησε στις 3.00 μ.μ. Εκατοντάδες σύντροφοι και συναγωνιστές όλων των γενιών και των πολιτικών ρευμάτων της Αριστεράς, καθώς και φίλοι και συγγενείς του Χρίστου, είχαν συγκεντρωθεί για να πουν το τελευταίο αντίο. 

Ήμασταν όλοι μαζί, μα θαρρείς πως αυτός ήταν όλοι 

Εκ μέρους της οικογένειας μίλησε ο Αλέξανδρος Μπίστης, γιος του αλησμόνητου συντρόφου και αδελφού του Χρίστου, Ανδρέα Μπίστη. Από το ΕΚΚΕ απεύθυνε χαιρετισμό και εκφώνησε ένα σύντομο βιογραφικό του Χρίστου η Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου, καθώς και η Γαρυφαλλιά Καπετανάκη, εκ μέρους της νεολαίας του Ε.Κ.Κ.Ε. 

Στην κηδεία παρευρέθηκαν σύντροφοι και συντρόφισσες από όλες τις οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές/στριες. Συγκεκριμένα, εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρέτισε ο σύντροφος του ΝΑΡ Άγγελος Χάγιος, από το ΣΕΚ ο Πάνος Γκαργκάνας, από την ΟΚΔΕ-Σπάρτακος ο Γιάννης Φελέκης. Αποχαιρέτησαν επίσης το σύντροφο Χρίστο από το ΕΕΚ ο Γ. Δαφνής, από το Μ-Λ ΚΚΕ ο Γ. Αδαμόπουλος, από το ΚΚΕ (μ-λ) ο Κ. Μπεκιάρης, από την ΟΚΔΕ ο Σ. Παπαδόπουλος καθώς και η Άννα Φιλίνη. Στην κηδεία βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Σήφη Κωτσαντή και της ΛΑΕ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές, αλλά και παλιοί σύντροφοι από το ΕΚΚΕ.

Την τελετή πλαισίωσαν αντάρτικα και πολιτικά τραγούδια με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη. 

Με το τέλος των ομιλιών ακούστηκαν συνθήματα και ακολούθησε η τελευταία μεγάλη, “κόκκινη” πορεία του σ. Χρίστου. Τη σορό μετέφεραν σύντροφοι από το ΕΚΚΕ και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Φτάνοντας στο σημείο ταφής, αποχαιρετήσαμε τον αγαπημένο μας Χρίστο, τραγουδώντας τη Διεθνή. Με βουρκωμένα τα μάτια, με σφιχτές τις γροθιές και με μια υπόσχεση για το μέλλον και για τους αγώνες που έρχονται. 

Στη συνέχεια βρεθήκαμε με συντρόφους και φίλους στα γραφεία του ΕΚΚΕ, λέγοντας ιστορίες ως αργά. 

Εκ μέρους του ΕΚΚΕ ευχαριστούμε θερμά όλους τους παλιούς και νέους συντρόφους και τις πολιτικές οργανώσεις που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγαπημένο μας σύντροφο και που στις ομιλίες τους έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ευχαριστούμε τους συντρόφους γιατρούς που, με όποιον τρόπο μπορούσαν, βοήθησαν τον Χρίστο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ασθένειάς του. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δικαστηρίου Αθηνών, να διακόψει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, έπειτα από το κοινό αίτημα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Παπαδάκη Κ., Καμπαγιάννη Θ., Ζώτου Τ. ώστε να παρευρεθούν στην κηδεία. Τέλος, ευχαριστούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, για την τιμής ένεκεν ταφή του σ. Χρίστου στο Α’ Νεκροταφείο. 

Ακριβέ μας σύντροφε, η στάση ζωής σου γοήτευσε κι ενέπνευσε ολόκληρες γενιές αγωνιστών. Θα είσαι πάντα μαζί μας στη δύσκολη αλλά αναγκαία πάλη για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. 

 

Αθάνατος!

*Δείτε από την Παντιέρα τα βίντεο από όλους τους χαιρετισμούς.

το νέο site...

  

 [ΑΡΧΕΙΟ: ΠΑΛΙΟ SITE]

 [ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.]

 

 

Θυμόμαστε
το σ. Χρίστο Μπίστη

 

Κυκλοφορεί το Κόκκινο Δελτίο

(τεύχος 13)

σας αρέσει η νέα μας εμφάνιση;