Get Adobe Flash player

Για την ιστορική επέτειο του μεγαλειώδους ΟΧΙ του λαού στις 5 του Ιούλη

 ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2015 

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΕΥΡΩ-ΕΕ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες,                                    

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Αφίσα ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 05/07/2015Αποτελεί, πιστεύουμε, κοινή συνείδηση όλων μας, ένα χρόνο μετά τη μετατροπή του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη 2015 σε ένα προδοτικό ΝΑΙ απ’ τη μεριά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και με τη συναίνεση όλου του εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος, ότι περνάμε μια απ’ τις πιο κρίσιμες περιόδους στην ιστορία της εργατικής τάξης και του λαού μας. Μια περίοδο όπου κάθε επικράτηση απογοήτευσης και απελπισίας δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στη συνέχιση της καταστροφής και στην πλήρη υποδούλωση. Όπου, αντίθετα, με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών-Κοινό κάλεσμα συλλογικοτήτων, μετώπων, οργανώσεων για συγκέντρωση των δυνάμεων του ΟΧΙ (02/07/2015)απεργιακών εκδηλώσεων όλων αυτών των τελευταίων χρόνων, μέσα απ’ το ξαναζωντάνεμα των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, μπορούμε και πρέπει να οδηγηθούμε στο μεγάλο εκείνο πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό, το μόνο που μπορεί να ανατρέψει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, να ξαναδώσει αυτοπεποίθηση και περηφάνια στους εργαζόμενους για να πάρουν αυτοί στα χέρια τους τον κόσμο που τους ανήκει.

 

Η πολιτική των κυρίαρχων τάξεων και η ένταξη της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ είχε προκαλέσει καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας, τεράστια διόγκωση του τοκογλυφικού υπερδανεισμού από ντόπιες και ξένες τράπεζες. Με τo ξέσπασμα της κρίσης, η εφαρμογή των μνημονίων για την αποπληρωμή του τεράστιου τοκογλυφικού χρέους έχει επιβάλει μέσα σ’ αυτά τα τελευταία χρόνια τη μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης του ελληνικού λαού κατά 37,2%, την αύξηση της φορολογίας κυρίωςσε βάρος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων σε πάνω από 40 δις, την εκτίναξη της ανεργίας γύρω στο 1,5 εκατομμύριο και της φτώχειας γύρω στο 40% του πληθυσμού. Σειρά αντισυνταγματικών παρεμβάσεων και ανεξέλεγκτων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου προχώρησαν στην κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην αυθαίρετη μείωση μισθών και συντάξεων, στην ανατροπή κατακτήσεων και δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, σε κοινωνικές παροχές.

Με τον ερχομό της στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, αφού είχε αρχικά υποσχεθεί να «σκίσει τα μνημόνια», κάτω απ’ την πίεση του λαού και για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση, κήρυξε για τις 5/7/2015 δημοψήφισμα με το ερώτημα που είχαν απαιτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ και που είχε διατυπωθεί ως εξής στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης: α) «μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού» και β) «προκαταρκτική ανάλυση και αποδοχή βιωσιμότητας του χρέους».

Παρά τη λυσσαλέα τρομοκρατική καμπάνια όλων των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ για θετική απάντηση στο δημοψήφισμα και τις απειλές για Grexit σε αντίθετη περίπτωση, παρά το φανατισμό υπέρ του ΝΑΙ και τις απειλές όλων των πολιτικών κομμάτων του αστικού κόσμου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού κ.λπ., παρά την αντίστοιχη προπαγάνδα της μεγάλης πλειονότητας των ΜΜΕ και τις στημένες δημοσκοπήσεις, το συγκλονιστικό ΟΧΙ του 61,32% του ελληνικού λαού άφησε άναυδους εχθρούς και ψεύτικους φίλους.

Και όμως, λίγες μέρες μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ με μια ιστορικών διαστάσεων εξευτελιστική κωλοτούμπα μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, για να ξεσκίσει πραξικοπηματικά στη συνέχεια μαζί και με τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι την ιστορική απόφαση του λαού στο δημοψήφισμα, ψηφίζοντας στις 19 Αυγούστου υπέρ ενός τρίτου μνημονίου, ακόμα χειρότερου απ’ τα δύο προηγούμενα.

  • Ενός μνημονίου που καθόριζε ότι κανένα νομοσχέδιο δεν θα μπορούσε να κατατεθεί στη Βουλή αν δεν είχε πρώτα την έγκριση της τρόϊκασ και των δανειστών.
  • Ενός μνημονίου που επέβαλε τον «κόφτη» για την αυτόματη μείωση συντάξεων, μισθών και κοινωνικών δαπανών σε περίπτωση που δεν θα πιαστεί το «δημοσιονομικό πλεόνασμα» του 3,5% από τον προϋπολογισμό.
  • Ενός μνημονίου που εξαπέλυσε απ’ την πρώτη στιγμή μια εξοντωτική αντιασφαλιστική και φορολογική λαίλαπα ενάντια στους μισθωτούς, τους μικροεπαγγελματίες και τους φτωχομεσαίους αγρότες, ωςπροϋπόθεσης για μια πρώτη «αξιολόγηση» και την παροχή δανείου για να πληρωθεί το τοκογλυφικό χρέος προς το τραπεζικό σύστημα.
  • Ενός μνημονίου που ορίζει τη συγκρότηση ενός ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ στο οποίο έχει ανατεθεί προς εκμετάλλευση και εκποίηση το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια (Αστέρας, Ελληνικό, Κασσιώπη, ΟΛΠ, ΟΛΘ, αεροδρόμια, μαρίνες, τμήματα της ΔΕΗ με στόχο το σύνολό της, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, και άλλες περίεργες διατάξεις που παραμένει ανεξιχνίαστο μέχρι πού ακριβώς επεκτείνονται). Και όλα αυτά κάτω απ’ τον έλεγχο ενός προέδρου και ενός μέλους της διοίκησης διορισμένων από το κουαρτέτο των δανειστών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των οποίων δεν θα μπορεί να παρθεί καμία απόφαση.
  • Και ακολουθεί ένα δεύτερο πακέτο μέτρων για τα εργασιακά στα πρότυπα των αντίστοιχων νόμων που έχουν βγάλει στους δρόμους τους Γάλλους εργαζόμενους και που προβλέπουν ομαδικές απολύσεις, κατάργηση απεργιακών δικαιωμάτων, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια "ευεργετήματα".

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, ελληνικέ λαέ,

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά απο την ΒουλήΕίτε το θέλουμε είτε όχι, είναι σήμερα ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα πια απ’ το ολοκληρωτικά χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τα πραξικοπηματικά-δοσιλογικά  κόμματά που το απαρτίζουν μαζί και με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ που βρίσκονται στην εξουσία. Μόνη διέξοδος, όπως στα χρόνια της γερμανικής κατοχής όταν οι κυρίαρχες δυνάμεις συνεργάζονταν με τους Γερμανούς καταχτητές ή είχαν δραπετεύσει στο εξωτερικό, όπως στα χρόνια της χούντας όπου όλο το αστικό-ρεφορμιστικό μπλοκ ετοιμαζόταν να συμμετάσχει στις χουντοεκλογές του Μαρκεζίνη, έτσι και σήμερα μόνο με την πρωτοβουλία αυθεντικών αριστερών και επαναστατικών δυνάμεων που οδήγησαν στη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση στα χρόνια της κατοχής, αλλά και στην ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου που άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή του χουντικού καθεστώτος το Νοέμβρη του 73, μόνο με αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες, ξεπερνώντας λάθη, αδυναμίες και προδοσίες του παρελθόντος, μπορεί να υπάρξει διέξοδος και σωτηρία για το λαό και τον τόπο στις σημερινές συνθήκες. 

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, με αφορμή την ιστορική επέτειο του μεγαλειώδους ΟΧΙ του λαού στις 5 του Ιούλη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. καλεί όλες τις πραγματικά αριστερές και λαϊκές δυνάμεις, τα πλατιά εργατικά και λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν στα πλαίσια του ευρώ, της ΕΕ και των μνημονίων, εξαιτίας της πολιτικής των αντιλαϊκών αντεργατικών κυβερνήσεων:

 ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ   – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!

το νέο site...

  

 [ΑΡΧΕΙΟ: ΠΑΛΙΟ SITE]

 [ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.]

 

 

Θυμόμαστε
το σ. Χρίστο Μπίστη

 

Κυκλοφορεί το Κόκκινο Δελτίο

(τεύχος 13)

σας αρέσει η νέα μας εμφάνιση;