Get Adobe Flash player

Με τον καιρό να είναι κόντρα, είναι τιμή σαν πετάς!

της υποψήφιας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας

Γαρυφαλλιάς Καπετανάκη

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη σύμπραξη των έμπειρων πια στην υπογραφή μνημονίων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τους παρατρεχάμενους του κεφαλαίου (ΠΟΤΑΜΙ), ψήφισαν την επονείδιστη συμφωνία του 3ου μνημονίου, η οποία σε συνέχεια των προηγούμενων έρχεται να καταδικάσει τα λαϊκά στρώματα και τις επόμενες γενιές σε τόσο μεγάλη φτωχοποίηση, όση αντιστοιχεί σε μια χώρα που πλέον αποτελεί αποικία. Τα «σπασμένα» θα κληθούμε να τα πληρώσουμε την επομένη των εκλογών και για πολλά χρόνια ακόμα.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αποσοβήσουμε αυτή τη λαίλαπα που ήδη εδώ και 5 χρόνια έχει διαλύσει τη ζωή μας; Η απάντηση είναι μία: η μόνη λύση είναι να βγει ο λαός στο προσκήνιο και με τους αγώνες του να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πολεμήσει εναντίον της πηγής του κακού που δεν είναι γενικά το «κακό μνημόνιο» αλλά η ΕΕ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Να αγωνιστεί εναντίον της ΕΕ που καταδίκασε όσους παραμένουν στη χώρα μας είτε να είναι άνεργοι, είτε να φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργοι, είτε να είναι απλήρωτοι παρότι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εναντίον της ΕΕ που προκάλεσε ένα τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα νέων επιστημόνων και εργατών σε όλα τα μέρη της γης. Που συμμετέχει σε όλους τους φρικτούς, ιμπεριαλιστικούς πολέμους με αποτέλεσμα να διαλύονται ολόκληρες χώρες όπως η Συρία και να δημιουργείται η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Που στηρίζει φασιστικά καθεστώτα και ιδεολογίες όπως στην Ουκρανία, αλλά ποινικοποιεί ριζοσπαστικές ιδέες. Που σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με τα μικρότερα ποσοστά αυτοκτονιών παλιότερα, σήμερα ακούμε καθημερινά ότι συμπολίτες μας έγιναν αυτόχειρες. Που ψυχικά ασθενείς καίγονται ζωντανοί γιατί στα νοσοκομεία δεν υπάρχει προσωπικό. Που σχολεία δεν άνοιξαν γιατί δεν υπήρχαν δάσκαλοι. Που σε λίγο καιρό με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με τεράστια ευκολία θα χάνουν άνθρωποι τα σπίτια τους που τα έχτισαν με αίμα. Θα είναι πιο εύκολο πλέον να πηγαίνεις φυλακή αν είσαι αγρότης εξαιτίας των χρεών που θα δημιουργήσει η αύξηση της φορολογίας παρά αν είσαι εγκληματίας. Δε μας αξίζει μια τέτοια ζωή. Είμαστε μια πλούσια χώρα με φτωχούς κατοίκους γιατί τον πλούτο που παράγουμε δεν τον γευόμαστε εμείς, ο λαός. Οι πλούσιοι, όμως, έγιναν πλουσιότεροι και χρήματα πάντα βρίσκονται για να ξεπληρώνουμε ένα χρέος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς.

Η απάντηση, λοιπόν, είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πιο συνεπής δύναμη σε όλους τους αγώνες που έχουν δοθεί για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων σε σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, στις Σκουριές, στην ΕΡΤ, στο δημοψήφισμα. Όταν άλλοι μιλούν με μισόλογα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται με τον πιο δυναμικό τρόπο για το ΟΧΙ μέχρι τέλους ενάντια στην ΕΕ, στο ευρώ, για τη διαγραφή του χρέους, για την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο. Αγωνίζεται ενάντια σε όλα αυτά που στοιχειώνουν τη ζωή μας και διεκδικεί αυτά που μας αξίζουν και μας ανήκουν. Δε φοβάται να υψώσει τη φωνή της, μιλά ξεκάθαρα για το τι επιδιώκει, χωρίς να φοβάται μήπως αν πει την αλήθεια κάποιοι θα «ταραχτούν», γιατί σήμερα διεκδικεί την ψήφο του λαού ώστε και μέσα στη Βουλή να ακούγεται μια πραγματικά ριζοσπαστική φωνή, αλλά παράλληλα θέλει την επόμενη μέρα τον κόσμο στο δρόμο να παλεύει πλάι της.

 

ΝΑ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

το νέο site...

  

 [ΑΡΧΕΙΟ: ΠΑΛΙΟ SITE]

 [ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.]

 

 

Θυμόμαστε
το σ. Χρίστο Μπίστη

 

Κυκλοφορεί το Κόκκινο Δελτίο

(τεύχος 13)

σας αρέσει η νέα μας εμφάνιση;