Get Adobe Flash player

Άρθρα

Παρέμβαση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου

Παρέμβαση της Αντωνίας Αθανασοπούλου, Δημοτικής Συμβούλου με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, στην ημερίδα που διοργάνωσαν αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης το Σάββατο 24 Νοεμβρίου με θέμα "Από τον Καλλικράτη στον Κλεισθένη: οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση".

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, είναι ένα δημοτικό σχήμα που δραστηριοποιείται στο Περιστέρι 24 χρόνια. Έχει δύο δημοτικούς συμβούλους και λειτουργεί με συντονιστικό και γενική συνέλευση που συνεδριάζουν τακτικά.

Όσον αφορά το θεσμό του “Κλεισθένη”, αποτελεί κρίκο στην ενιαία αλυσίδα αντιλαϊκής επίθεσης, που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση- ΕΕ- πλουτοκρατία. Είναι συνέχεια του “Καλλικράτη” και των “Καποδίστρια” Ι & ΙΙ, που υλοποίησαν οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον “Κλεισθένη”, ανταποκρινόμενη στις νέες απαιτήσεις της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης προχωρά σε νέες διοικητικές αντιδραστικές αλλαγές. Αυτοί οι σχεδιασμοί δεν έχουν καμία σχέση με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Περισσότερα...

 

Αγώνες, κρίση και προοπτική στα πέτρινα χρόνια

Η εισήγηση αυτή είναι μια αφήγηση σημαντικών γεγονότων της ιστορικής περιόδου 1949-’74. Στο συλλογικό αυτό κείμενό μας έχουμε χρησιμοποιήσει στοιχεία από το βιβλίο του Γιώργη Βοντίτσου-Γούσια Οι αιτίες για τις ήττες, τη διάσπαση του ΚΚΕ και της ελληνικής αριστεράς, κείμενα της Επιτροπής Παλιών Κομμουνιστών και του Γιώργου Αλεξάτου για την ιστορία του ελληνικού μαρξιστικού–λενινιστικού κινήματος, αλλά και ντοκουμέντα της εποχής, προκηρύξεις και πρακτικά της οργάνωσής μας από την περίοδο του Πολυτεχνείου και άλλες, καθώς και μαρτυρίες συντρόφων μας πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη. Και βέβαια η αφήγηση αυτή προκύπτει από την ανάγνωση και την ιεράρχηση των γεγονότων της περιόδου, όπως τα αφομοιώσαμε ιστορικά μέσα από το πρίσμα της μαοϊκής στράτευσής μας όλα αυτά τα χρόνια.

της Ελένης Βαφειάδου, Αρχιτεκτόνισσας, μέλος Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ Αττικής, μέλος του Ε.Κ.Κ.Ε., την 1η μέρα του ιστορικού-θεωρητικού διημέρου για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό κίνημα και κόμμα, στις 10 Νοεμβρίου 2018

Περισσότερα...

 

Ανακοίνωση του ΕΚΚΕ για το Πολυτεχνείο 2018

 ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, 

 ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚEΦΑΛΙ. 

Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τις μέρες της εξέγερσης του 1973, αλλά ο αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, καθώς και τα αιτήματα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία,παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα. «Στο Πολυτεχνείο ένας μικρός λαός έδειξε πόσο είναι δυνατός», γι’ αυτό και η αστική τάξη τρέμει μπροστά στις δυνατότητες που μπορεί να ανοίξει για την εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους η φλόγα που δεν έσβησε το Νοέμβρη του ’73. Τρέμει μην και πιάσουμε το νήμα των επαναστατικών παραδόσεων του τόπου μας και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ. Για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας, όσα μας πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η μνημονιακή πολιτική λιτότητας της ΕΕ και όλα όσα πραγματικά μας ανήκουν!

 ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΟΥΤΕ ΝΔ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «έξοδο από τα μνημόνια», ο λαός στενάζει υπό το βάρος της ανεργίας, της φτώχειας, της φορολεηλασίας, της κατάρρευσης των δημόσιων υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των πλειστηριασμών, της συνεχούς υποβάθμισης της ζωής του. Με το σύνολο όλων των μνημονιακών νόμων ακόμα σε ισχύ, ο λαός συνεχίζει να πληρώνει την κρίση τους.

Περισσότερα...

 

Καλό ταξίδι σύντροφε Τάσο…x

Έφυγε προχθές από τη ζωή ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος, ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής αριστεράς.  

Ο σύντροφος Τάσος ήταν παρών σε όλους τους αγώνες της γενιάς του. Την περίοδο της χούντας, όντας μαθητής, οργανώθηκε στην Κ.Ο. Μαχητής. Υπήρξε συνδημιουργός της συντονιστικής  επιτροπής εργαζομένων και μαθητών στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Το 1976 ήταν υπόδικος ως  «ηθικός αυτουργός» στα γεγονότα που έγιναν την ημέρα ψήφισης του ν.330. Στα δύσκολα χρόνια της υποχώρησης του κινήματος ήταν πάλι παρών μέσα από τις γραμμές του ΝΑΡ και του ΜΕΡΑ. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στις ιδέες του και πάλεψε για την ενότητα της αριστεράς ως στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τελευταία της Μετάβασης. Ήταν επίσης μέλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, συμβάλλοντας στο κίνημα της πόλης ενάντια στο τοπικό κράτος, στο πλευρό του περιστεριώτικου λαού, γέννημα-θρέμμα του οποίου ήταν και ο ίδιος. Ουσιαστικός, ενωτικός και μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σύντροφε Τάσο θα ζεις μέσα από τους αγώνες μας.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΟΪΚΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Εδώ και δεκαετίες το κράτος της Ινδίας έχει κηρύξει αδυσώπητο πόλεμο ενάντια στα πιο καταπιεσμένα τμήματα της ινδικής κοινωνίας (τους Νταλίτ, τους Αντιβάσι και άλλες εθνικές μειονότητες), σε όσους συμπαραστέκονται στους αγώνες τους και κυρίως στα μέλη, τους φίλους και τους αντάρτες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού). Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του εθνικιστή Μόντι (που η διάσημη Ινδή συγγραφέας Αρουντάτι Ρόι χαρακτηρίζει φασιστική) έχει εντείνει την καταπίεση, με χιλιάδες συλλήψεις, βασανιστήρια και δολοφονίες αγωνιστών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι συλλήψεις  του ανάπηρου αγωνιστή, καθηγητή του πανεπιστημίου του Δελχί Γκ. Ν. Σαϊμπάμπα, και του επαναστάτη συγγραφέα Β. Ράο, ιδρυτή της Ένωσης Επαναστατών Συγγραφέων. 

Ως μια πρώτη απάντηση στη βαρβαρότητα του ινδικού κράτους, έχουν ξεκινήσει σε διάφορες χώρες του κόσμου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους ινδικές πρεσβείες.  Στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Πρεσβεία της Ινδίας το Σάββατο 6 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι.

* Να σταματήσουν τα εγκλήματα του ινδικού κράτους.

* Ζήτω ο αγώνας του ιδικού λαού με μπροστάρη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό).

* Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ινδική πρεσβεία (Κλεάνθους 3, πίσω από την τουρκική πρεσβεία) το Σάββατο 6/10/2018 στις 12 το μεσημέρι.

 
Περισσότερα Άρθρα...

το νέο site...

 Για πρόσβαση στο παλιό site του Ε.Κ.Κ.Ε. πατήστε εδώ.

 


Κυκλοφορεί το Κόκκινο Δελτίο

(τεύχος 13)

 

 

Θυμόμαστε
το σ. Χρίστο Μπίστη

σας αρέσει η νέα μας εμφάνιση;